E-SHOP
Νέα
Χρόνια πολλά FS!
06-05-2010

Ήταν το πρώτο κάθισμα εργασίας που ενθάρρυνε το δυναμικό κάθισμα. Ήταν το πρώτο παγκόσμιο προϊόν στην ιστορία Wilkhahn, που έδωσε την ώθηση για διεθνή επιτυχία. Χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο κλασικό κάθισμα εργασίας. Έχει “εξυπηρετήσει” γενεές κορυφαίων ανώτερων υπαλλήλων και πολιτικών, και έχει βοηθήσει στο κάθισμα περισσότερο από τα συνηθισμένα. Θεωρείται πρότυπο παράδειγμα διαχρονικού σχεδιασμού. - Και μέχρι σήμερα, συνοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων, στη σταδιοδρομία τους ως αφοσιωμένος και πολύ αγαπητός φίλος. Η FS σειρά γίνεται 30.

Στα μέσα της δεκαετίας του 70, οι σχεδιαστές της Wilkhahn, Klaus Franck και Werner Sauer,  συνέλαβαν τις πρώτες ιδέες για τις συγχρονισμένες ρυθμίσεις. Τις συνδύασαν με μία έξυπνη ιδέα για ένα εξαιρετικά ελαστικό κέλυφος καθίσματος, σαν κοχύλι, μεταξύ του πρόσθιου άξονα περιστροφής και των συγχρόνως ελαστικών μπράτσων. Στην αρχή η σειρά FS-Line δεν είχε μηχανικά μέρη. Μόνο με τα ελεγχόμενα από ελατήρια μπράτσα, ως συσσωρευτές έντασης, έγινε ένα διεθνές καίριο σημείο στην εξέλιξη των καθισμάτων εργασίας. Μέχρι σήμερα, γύρω στα 3 εκατομμύρια καθίσματα, έχουν πουληθεί, από τη σειρά FS, σε όλες τις ηπείρους, σε πάνω από 90 χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

Η σειρά παρουσιάστηκε το 1980, με το FS να προέρχεται από τα αρχικά των 2 σχεδιαστών.  Αντιπροσώπευε την απλότητα στο δυναμικό κάθισμα, σε αντίθεση με τα βαριά και περίπλοκα καθίσματα, συνηθισμένα εκείνης της εποχής. Μία πρόσφατη έρευνα ανέδειξε την αξιοπρόσεκτη γραμμή κίνησης της FS-Line. Δεκαετίες πριν καν κάποιος να το σκεφτεί, η πλάτη είχε ένα βαθμό ελαστικότητας, στα πλάγια, ο οποίος παραμένει παραδειγματικός ακόμη και σήμερα. Η FS-Line όμως είναι κάτι παραπάνω από  εργονομία. Διακρίνεται και για τον πρώτης τάξης σχεδιασμό της. Ως ένα κλασικό σχέδιο, ένα βιβλίο αφιερωμένο σε αυτή, κυκλοφόρησε το 1998. Η σειρά FS 220 (διευθυντική σειρά – με αναρτώμενο ατσάλινο πλαίσιο και επιμελημένη επένδυση) βοήθησε κορυφαία διοικητικά και κρατικά στελέχη, από τον Helmut Kohl μέχρι τον  Gerhard Schröder, ακόμη και σημερινά στελέχη, να κάθονται σωστά. Ακόμη και η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Carla Bruni, ή ο Enrique Cerezo, πρόεδρος της Athletico Madrid, χρησιμοποιούν την FS, για να συνδυάζουν την υγιή άνεση με την απόδοση και την απλότητα. 

Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό, η FS-Line  θεωρείτε πρότυπο διάρκειας, το οποίο αντί να αντικαθίσταται μετά από χρόνια εντατικής χρήσης, πολλοί πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο, δράττονται της ευκαιρίας να δώσουν στην FS τους μία δεύτερη ή και τρίτη παράταση ζωής! Καθώς όλα τα μέρη απαιτούν συγκεκριμένη ποσότητα ενέργειας και τα υλικά έχουν απεριόριστη χρήση, με την αντικατάσταση των καλυμμάτων, το κάθισμα δείχνει σχεδόν καινούριο! Σαν αποτέλεσμα, η FS δεν είναι απλά το πρώτο κλασικό κάθισμα εργασίας, αλλά και το πρώτο “πράσινο” κάθισμα.

FS γενέθλια κλήρωση


Θα θέλατε να πείτε Χρόνια Πολλά στην FS με ένα πρωτότυπο τρόπο; Ή μήπως είστε και εσείς ένας από τους πολλούς κατόχους FS και θέλετε να μας στείλετε μία φωτογραφία ή μία μικρή ιστορία; Καταχωρίστε τη συμμετοχή σας στο  fs@wilkhahn.de μέχρι τις 31 Μαΐου – Περιμένουμε να ανυπομονησία ότι θέλετε να μας στείλετε! Θα κληρώσουμε 3 καθίσματα FS, σε ένα “φρέσκο” πράσινο χρώμα, μεταξύ όσων λάβουν μέρος…

 

 

 

 

«Επιστροφή
Web Design & Web Development Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου